ZUPA KREM Z SELERA I MARCHWI - PRZEPIS BLOGERA - składniki:Składniki na zupę (dla 2 osób):200 g marchewki300 g selera (korzeń)0.5 czerwonej cebuli1 ząbek czosnku150 ml soku z marchewki (świeżo wyciskanego)200 ml wody2 łyżki oliwy z oliwek5 łyżek jogurtu naturalnegoKiełki słonecznika do posypaniaZiarna słonecznika do posypaniaSólpieprzZUPA KREM Z SELERA I MARCHWI - PRZEPIS BLOGERA - sposób przygotowania:Marchewkę i seler kroimy na małe kawałki, cebulę i czosnek również. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek i przez 10-15 sekund podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone warzywa oraz sok z marchwi. Po około 10-15 minutach dolewamy wodę. Gotujemy, aż warzywa będą al dente. Całość przelewamy do blendera, dodajemy jogurt naturalny, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz do smaku. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby jeszcze raz doprawiamy. Górę posypujemy kiełkami oraz ziarnami słonecznika.

CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI - składniki:250 g mąki pszennej0.5 szkl cukru300 g jogurtu greckiegojajko80 ml oleju1 łyżeczka proszku do pieczeniaaromat wanilinowytruskawkiCIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI - sposób przygotowania:Suche i mokre składniki mieszamy oddzielnie. Do mokrych dodajemy stopniowo suche i mieszamy. Mieszamy aż ciasto będzie gładkie. Powinno być dość gęste. Formę smarujemy masłem. Obsypujemy bułką tartą, albo kaszą manną. Przekładamy ciasto. Układamy truskawki. Pieczemy 40-50 minut w temperaturze 160 stopni C, aż ciasto się zarumieni. Posypujemy cukrem pudrem. gruszkinawierzbiee.blogspot.com/2013/06/truskawkowa-goraczka.htmlCiasto jogurtowe z truskawkami

CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI - składniki:

CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI - sposób przygotowania:Suche i mokre składniki mieszamy oddzielnie. Do mokrych dodajemy stopniowo suche i mieszamy. Mieszamy aż ciasto będzie gładkie. Powinno być dość gęste. Formę smarujemy masłem. Obsypujemy bułką tartą, albo kaszą manną. Przekładamy ciasto. Układamy truskawki. Pieczemy 40-50 minut w temperaturze 160 stopni C, aż ciasto się zarumieni. Posypujemy cukrem pudrem. gruszkinawierzbiee.blogspot.com/2013/06/truskawkowa-goraczka.html

PLACUSZKI WARZYWNE Z JOGURTEM GRECKIM - składniki:Zielona i czerwona papryka posiekana w drobną kosteczkęczerwona cebula pokrojona w kosteczkęcztery starte marchewkistarty kawałek imbiru2 jajkałyżka mąki ziemniaczanejpapryka słodka w proszkukilka pomidorków koktajlowychjogurt greckiPLACUSZKI WARZYWNE Z JOGURTEM GRECKIM - sposób przygotowania:Paprykę, marchewkę, cebulę i imbir mieszamy razem z jajkami oraz mąką. Dodajemy czerwoną paprykę w proszku oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nakładamy miksturę chochlą na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron przez ok 3 minuty. Podajemy przekładane i polane jogurtem greckim oraz posypane pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Smacznego!

Comments: 0